PRESSARKIV

NYHET

16.04.29

Största ordern i Uppsalaföretaget Markonas historia

Entreprenadföretaget Markona, Uppsala, har fått den hittills största ordern genom bolagets historia. Markona har vunnit en upphandling och Trafikverket har lagt en order på att lägga asfalt i sk. tunnskiktsbeläggningar över stora delar av C-läns vägnät.

Projektet beräknas pågå under maj-oktober 2016 och uppdraget gäller asfalt på 57,000 ton.

Markona äger ett eget asfaltsverk med en kapacitet på ca 100,000 ton och under 2016 expanderar asfaltssektionen kraftigt.

Tillsammans med övriga redan beställda uppdrag räknar företaget med att både anställa mer personal men också att köpa in extra kapacitet av asfalt för att klara av att leverera säsongens beställningar.

-Vi är mycket tacksamma och glada att vi fått denna beställning. Förra säsongen hanterade vi också stora asfalteringsprojekt med mycket bra kvalitet och hög leveransprecision enligt tidsplan. Det är bra när vi återigen kan stoltsera med ett fint uppdrag inom länet som dessutom ger möjligheten till nya arbetstillfällen, säger Maria Andersson, VD Markona

För ytterligare information kontakta:
Maria Andersson, VD Markona AB
Telefon: 0709-123030
E-post: maria.andersson@markona.se

Markona AB grundades 1994 och har kontor i Uppsala och Enköping. Bolaget räknas till en av de 10 största entreprenadföretagen i Sverige. Antalet anställda uppgår årligen nu till ca 200 st. Tjänster Markona erbjuder är allt inom asfaltering, markentreprenad och vinterväghållning. Företagets engagerade medarbetare strävar alltid efter att hålla högsta kvalitet på leverans samtidigt som en smidig organisation med snabba beslutsvägar säkerställer en leverans i tid.