PRESSARKIV

18.02.28

Markonas VD invald som första kvinna i Sveriges Byggindustriers styrelse på över 10 år

Pressnyhet 2018-02-28

Den 26 januari 2018 hölls årsstämma för Sveriges Byggindustriers lokala Uppsala-styrelse. Årsstämman valde då in den första kvinnliga ordinarie ledamot i styrelsen –sedan 2006. Vi är såklart mycket stolta över att det är vår VD Maria Andersson som intar platsen.

För Markona har det många fördelar att ha en representant i den lokala styrelsen, som består av representanter från bygg- och anläggningsföretag i Uppland.

Maria Andersson kommer även vara en av Uppsala-styrelsens ombud som deltar i BIs förbundsstämma.

– Jag tycker BIs arbete för branschen är intressant. Det finns många utmaningar för branschen framöver. Mycket ska byggas, men vem ska göra det. Bristen på kompetens är en av de frågor som intresserar mig mest. Och att få jobba i den lokala styrelsen med den och andra frågor är utvecklande, intressant och kul, säger Maria Andersson, VD Markona AB

– Jag hoppas också att jag kan bidra med något från mitt håll till styrelsens arbete, med mina 25 års erfarenhet från mindre till medelstort företag i branschen. Vi har många utmaningar som är desamma som för de stora bolagen men även andra, som jag gärna för upp på agendan, fortsätter Maria Andersson.

Vad tror du att Maria kan tillföra till styrelsen?

– Maria kommer att bidra positivt med sina erfarenheter från ledning och styrelsearbeten samt tillföra kompetens till styrelsen inom mark- och anläggningsbranschen, svarar Ulf Hansson, ordförande i styrelsen för Sveriges Byggindustrier Uppsala.

Hur ser du på att ni äntligen fått den första kvinnan på över 10 år invald?

– Det är viktigt att få in flera kvinnor i vår bransch och att Maria representerar BIs styrelse som VD på ett av Upplands största lokala bygg- och anläggningsföretag känns naturligt, svarar Ulf Hansson.

Om Markona AB
Markona AB grundades 1994 och har kontor i Uppsala och Enköping. Företaget räknas till en av de 10 största anläggningsföretagen i Sverige. Markona erbjuder tjänster inom asfaltering, markentreprenad och vinterväghållning. Antalet anställda är ca 200 st.
Markona kännetecknas av pålitliga, engagerade och lyhörda medarbetare som drivs av målet att säkerställer och leverera arbeten till högsta kvalitet på ett professionellt sätt.

För ytterligare information kontakta:
Josefin Andersson, Kommunikatör
telefon: 0709-152300, e-post: josefin.andersson@markona.se

Om Sveriges Byggindustrier
Sveriges Byggindustrier (BI) är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg- och anläggningsföretag verksamma i Sverige. 3500 medlemsföretag samverkar inom förbundet för att skapa goda förutsättningar och villkor för byggindustrin och dess anställda. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. Se www.sverigesbyggindustrier.se.

För ytterligare information kontakta:
Ulf Hansson, Ordförande BI Uppsala
e-post: ulf.hansson@ncc.se