PRESSARKIV

17.12.27

Markona engagerar sig i världens största innebandyturnering

PRESSRELEASE 2017-12-27

Storvretacupen är världens största innebandyturnering och genomförs i Uppsala för 24:e gången. Intresset är stort från innebandyklubbar från hela världen, totalt deltar 750 lag med 13 000 barn och ungdomar i åldrarna 8-19 år. Det förväntas komma 30 000 besökare till Storvretacupen, som i huvudsak spelas på arenorna Fyrishov, IFU Arena och skolor i Uppsala från den 27 december till 6 januari. Målet för 2020 är att Storvretacupen ska få ihop 1 000 anmälda lag.

För att ro denna enorma satsning i land krävs stora resurser i form av engagerade ideellt arbetande personer och starka sponsorer som bidrar med finansiering och engagemang. Markona är huvudpartner och bidrar med ekonomiskt stöd för att göra det möjligt att genomföra Storvretacupen.

– Att Markona hjälper oss att kunna genomföra Storvretacupen är stort. Utan huvudparters kan vi inte genomföra cupen. Hela Uppsala, många av skolorna och arenorna Fyrishov och hemmaarenan IFU är helt uppbokade för cupen. Och detta kräver enorma resurser. Värdet att kunna genomföra en cup i denna storlek är fantastisk ur flera aspekter. Många barn och unga inspireras att motionera och tävla och kan ha en meningsfull fritid, internationellt vet omvärlden att Uppsala är innebandyns hemmastad i Europa. Det är möjligt tack vare våra huvudpartners – säger Robert Andersson, Storvreta IBK

– Vi vill gärna stötta denna satsning. När det sker ett så stort arrangemang i Uppsala ska vi inte missa det tillfället att bidra till att göra det extra bra. Är det inte fantastiskt att mer än 13 000 barn och unga kommer till oss i Uppsala och spelar. Tänk vilka positiva effekter det har för barnen, besökarna och Uppsala som stad – säger Maria Andersson, VD, Markona

Vi anser att det är viktigt att vi som företag är med och tar ansvar för samhällsutvecklingen. Det finns många sätt att göra det på men vi tror att vi bäst kan bidra genom att ge stöd till barn och ungdomar. Det gör vi av den enkla anledningen att de är vår framtid och förtjänar att känna sig sedda och hörda. En viktig del i det är att de får vara friska och ha en betydelsefull fritidssysselsättning.

Länkar
https://www.sportswik.com/storvretacupen#/cupmagazine/123/start

Om Markona
Markona AB grundades 1994 och har kontor i Uppsala och Enköping. Företaget räknas till en av de 10 största anläggningsföretagen i Sverige. Markona erbjuder tjänster inom asfaltering, markentreprenad och vinterväghållning. Antalet anställda är ca 200 st.
Markona kännetecknas av pålitliga, engagerade och lyhörda medarbetare som drivs av målet att säkerställer och leverera arbeten till högsta kvalitet på ett professionellt sätt.

För ytterligare information kontakta:
Josefin Andersson, Kommunikatör
telefon: 0709-152300, e-post: josefin.andersson@markona.se 

För ytterligare information kontakta:
Robert Andersson, Marknadschef
telefon: 076-185 20 95, e-post: robert@storvretaibk.se