Bli en av oss

19.02.18

Kalkylator Entreprenadingenjör

Vår kalkylavdelnings uppgift är att arbeta mot att vi vinner upphandlingar och anbud. Våra kalkylatorer och entreprenadingenjörer stöttar sedan produktionen i uppstarten av de projekt som vi har räknat hem. Vi arbetar med såväl mindre anbud som större totalentreprenader och i anbudsskedet upprättar vi ett anbudsunderlag genom inläsning, uppmätning, mängdberäkning samt sammanställning av material- och entreprenörsofferter.

Rollen
I rollen kommer du huvudsakligen att arbeta i anbudsprocessen och utföra kalkylarbete för beslutade anbudsförfrågningar. Andra arbetsuppgifter är att inhämta kunskap från referensprojekt, hålla sig underrättad om aktuella priser på produkter, material och tjänster samt omarbeta anbudskalkyler till kontraktskalkyler. Efter vunnen upphandling kommer du att bistå arbetschefen och platschefen med planering och beredning inför produktionsstart.

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete hos ett av Sveriges större anläggningsföretag som trots sin storlek har en familjär anda. Med ägarna aktiva i företaget är beslutsvägarna snabba och utvecklingsmöjligheterna stora.

Tjänsten är på heltid med tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse. Du kommer att vara placerad på vårt kontor i Uppsala och rapportera till vår kalkylchef.

Dina kompetenser/erfarenheter
Vi ser att du har erfarenhet av kalkylarbetet sedan tidigare, antingen som kalkylator eller anbudsledare alternativt att du har flera års erfarenhet från produktion i bygg-/anläggningsbranschen.

Du har en ingenjörsutbildning på högskolenivå eller har skaffat dig erfarenhet genom kompetensutveckling och yrkeserfarenhet. Det är meriterande med mängd- och projekteringserfarenhet i mark- eller anläggningsprojekt. Vi ser att du genom dina tidigare erfarenheter har en bra inblick i branschen och byggprocessen och tillämpliga lagar och regler.

Du har god datavana, god kunskap i Office-paketet och erfarenhet av kalkylprogram. Det är meriterande om du har arbetat i det kalkylprogram vi använder, Bidcon. Att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt att du innehar B-körkort ser vi som en självklarhet.

Du som person
För att trivas i rollen så tror vi att du är en noggrann och analytisk person. Då arbetet innebär ett stundtals högt tempo ser vi det som viktigt att du drivs av att arbeta mot deadlines och gör detta på ett strukturerat och ansvarstagande sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt på social kompetens och att du har en positiv inställning till ditt jobb, då engagemang och trivsel är grundläggande för oss. Detta är dessutom en roll där man samarbetar och har kontakt med många både internt och externt och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda kontakter.

På Markona är egenskaper som engagemang, lojalitet och en vilja att ständigt utvecklas mycket viktiga.

Vi eftersträvar mångfald och jämställdhet och eftersom vi idag är fler män än kvinnor, ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Ansökan skickas till:
Varmt välkommen med din ansökan och ditt CV till jobbansokan@markona.se.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.