Bli en av oss

18.02.14

CFO

I denna rekrytering har vi tagit hjälp av Poolia och ansökan skickas in via deras hemsida: https://www.poolia.se/lediga-jobb/uppsala/markona-soker-cfo/49309

Markona är ett av Sveriges 10 största anläggningsföretag med kontor i Uppsala och Enköping. Vårt företag drivs av 200 engagerade och yrkeskunniga medarbetare som bidrar till att vi har full kompetens att utföra alla typer av projekt för såväl den offentliga sektorn som privata företag. Vi är ett familjeägt företag som under 2016 omsatte en halv miljard. Vårt mål är att vara en trygg och attraktiv arbetsplats där arbetet vi gör alltid är professionellt utfört.

Arbetsuppgifter
Som CFO ansvarar du för företagets ekonomiska planering och uppföljning samt för rapportering till ledningsgrupp och styrelse. Du kommer vara ansvarig för den ekonomiska och finansiella styrningen samt budgetarbete. Du kommer även vara ansvarig för Markonas ekonomiavdelning och dess leverans. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara inom controlling och att analysera de olika projekten samt att självständigt ta fram nyckeltal. En del av arbetet innebär att jobba med effektivisering av processer och rutiner. Du kommer att ha möjlighet att påverka hur vi arbetar i vårt affärssystem och vilket systemstöd Markona framöver kommer att ha.

Om företaget/avdelning
Markona består av cirka 180 anställda, varav cirka 50 av dessa är tjänstemän. Du kommer att vara ansvarig för en grupp på sex personer som arbetar med ekonomi, lön och administration. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapportera direkt till VD. Därför ser vi det som ett plus om du tidigare har haft personalansvar samt varit en del av en ledningsgrupp.

Yrkeserfarenhet/personlighet
Vi ser att du har en bakgrund som controller med vana av att jobba i en ledande position. Det är positivt om du har vana från bygg-/anläggningsbranschen alternativt att du har arbetat med projektekonomi i någon annan bransch. Har även vana av arbete med koncernredovisning. Du är innovativ och flexibel och uppskattar möjligheten att få vara med och forma Markonas ekonomiavdelning och det sätt som de stöttar verksamheten. Du är strukturerad, noggrann och trygg som person. Du är affärsmässig och har med dig detta i alla delar som du påverkar och som ingår i din yrkesroll.

Förväntningar
Att du är självgående ser vi som en självklarhet och det är dig verksamheten kommer att luta sig mot när det gäller ekonomisk uppföljning. Du behöver vara den som tar ansvar för förändring och kan driva igenom förändringar och beslut. Du är även den som följer upp och kontrollerar att saker blir genomförda. Du trivs i en expertroll, men är inte rädd för att delegera eller ta hjälp och visa tillit till dina kollegor. I analysarbetet ingår mycket kontakt med projektledarna, vilket innebär en förväntan på att du har lätt för att ta kontakt och bibehålla goda professionella relationer. Din profession ligger inom analys och controlling och med dina färdigheter lyckas Markona ta nästa steg i sin resa framåt. Det är en föränderlig bransch som Markona befinner sig i och du som söker denna tjänst måste gilla utmaningen med att jobba i ett högt tempo där snabba vändningar kan krävas.

I denna rekrytering har vi tagit hjälp av Poolia och ansökan skickas in via deras hemsida: https://www.poolia.se/lediga-jobb/uppsala/markona-soker-cfo/49309

Annonser

Lediga jobb

18.03.28

Platschefer och Arbetsledare

Vi söker personer som vill driva mark- och anläggningsprojekt i Mälardalen. Det finns möjlighet att välja vilket av våra kontor som man vill utgå ifrån, antingen Uppsala eller Enköping. Du kommer att ha en roll som platschef eller arbetsledare beroende på erfarenhet och aktuella projekt.

Läs mer ...

18.02.14

CFO

Som CFO ansvarar du för företagets ekonomiska planering och uppföljning samt för rapportering till ledningsgrupp och styrelse. Du kommer vara ansvarig för den ekonomiska och finansiella styrningen samt budgetarbete. Du kommer även vara ansvarig för Markonas ekonomiavdelning och dess leverans.

Läs mer ...

18.01.17

Praktik (COOP/LIA)

Är du intresserad av att praktisera hos oss på Markona? Vill du lära dig mer om mark- och anläggningsbranschen?

Läs mer ...

18.01.15

Asfaltarbetare

Vi söker nu erfarna asfaltarbetare till kommande säsong. Markonas asfaltavdelning har expanderat kraftigt de senaste säsongerna och volymerna fortsätter att öka. Med engagerade och kompetenta medarbetare, en modern och flexibel maskinpark, utför vi beläggningsuppdrag med hög kvalitet.

Läs mer ...

18.01.10

Anläggare

Vi söker nu fler anläggare som vill bli en del av vårt team. Vi arbetar med mark- och anläggningsprojekt runtom i Mälardalen. Inför säsongen 2018 söker vi personer till båda våra kontor – Uppsala och Enköping. Det kommer också finnas möjlighet att utgå från Stockholm periodvis.

Läs mer ...

17.11.01

Arbetschef Mark

Vi söker fler arbetschefer till vår mark- och anläggningsverksamhet. Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och påverka hur vår anläggningsverksamhet ska se ut och arbeta framöver.

Läs mer ...

17.10.25

Kalkylator

I rollen som kalkylator kommer du huvudsakligen att arbeta i anbudsprocessen och utföra kalkylarbete för beslutade anbudsförfrågningar. Efter vunnen upphandling kommer du att bistå arbetschefen och platschefen med planering och beredning inför produktionsstart.

Läs mer ...