PRESSARKIV

17.12.26

Almtunas hockeyskola får fortsatt stöd av Markona

PRESSRELEASE 2017-12-26

Sedan hösten 2015 har Markona stöttat Almtuna ishockeyskola. Mer än 600 barn har sedan starten fått möjligheten att prova på ishockey utan att betala någon terminsavgift. Utan detta stöd hade inte ishockeyskolan kunnat värva lika många barn från olika kulturer och familjer med olika bakgrunder. Bland annat har flertalet barn från icke traditionella vintersportsländer haft möjligheten att prova på hockey.

– Det viktigaste som Markona bidrar till är att ge så många barn möjligheten att ha kul på skridskor. Det är unikt i Sverige, vad jag vet, att erbjuda gratis ishockeyskola. En normal träningsavgift kan ju normalt räknas i tusentals kronor. Som ideell tränare ser jag glädjen i både killar och tjejer oavsett kultur och bakgrund. Jag är tacksam att vi genom Markonas insats kan ge barnen den här möjligheten, – säger Marcus Åkerholm, Tränare Almtuna Ishockeyskola

Hockeyskolan har julavslutning och ett hundratal barn tränade sista gången för terminen. Markona hade nöjet att vara på plats och bjöd på lussebullar och glögg. Det är så kul att se så många glada och engagerade barn åka runt i Markonas träningströjor som har e används sedan starten av både spelare och tränare. Barnen känner som oftast igen Markonas bilar på stan och på arbetsplatser som utförs i Uppsala. Vem vet det kanske finns en ny medarbetare bland barnen i framtiden?

Almtuna Ishockeyskola får fortsatt stöd
Det unika projektet fortsätter säsongen 2017-2018 med stöd från Markona som erbjuder barn i åldern 4-7 år möjligheten att vara med i hockeyskolan gratis.

– Att få möjligheten att engagera sig i att så många barn får en möjlighet till att prova ishockey och ha skoj känns riktigt bra. Jag är extra stolt över att Markona kan vara med och bidra till detta genom att sponsra ishockeyskolan så den blir gratis för alla som vill vara med. Och det har givit effekt – över 600 barn har varit med sedan starten. Och barnen är fantastiska, för att inte tala om de ledare som jobbar med hockeyskolan. Det är ett enkelt beslut att fortsätta sponsra detta projekt. Att få hjälpa till känns viktigt – säger Maria Andersson, VD, Markona. 

Länkar
Läs mer om Almtuna Hockeyskola: https://www.laget.se/ALMTUNAISHOCKEYSKOLA/
SVT Play: https://www.svtplay.se/klipp/15595837/amelie-6-om-ishockey-jag-vill-bli-jattebra

Om Markona
Markona AB grundades 1994 och har kontor i Uppsala och Enköping. Företaget räknas till en av de 10 största anläggningsföretagen i Sverige. Markona erbjuder tjänster inom asfaltering, markentreprenad och vinterväghållning. Antalet anställda är ca 200 st.
Markona kännetecknas av pålitliga, engagerade och lyhörda medarbetare som drivs av målet att säkerställer och leverera arbeten till högsta kvalitet på ett professionellt sätt.

För ytterligare information kontakta:
Josefin Andersson, Kommunikatör, Markona AB
telefon: 0709-152300, e-post: josefin.andersson@markona.se

Om Almtuna IS
Almtuna IS bildades 1932. Från början omfattade föreningen bl a fotboll, bandy och pingis. Ishockeyn togs upp på programmet först 1947. Idag är Almtuna IS en renodlad hockeyförening. Almtuna IS är den mest framgångsrika hockeyföreningen genom tiderna inom Upplands ishockeydistrikt. Utav 59 DM-titlar har Almtuna IS erövrat titeln 28 gånger Almtuna IS spelade i Allsvenskan 1989/90, 1991/92 och 2001/02 och sedan 03/04 tills nu.

För ytterligare kontakt kring Almtunas Ishockeyskola kontakta:
Robert Press, telefon: 070-953 24 73
Marcus Åkerblom, telefon: 070-981 62 70