PRESSARKIV

NYHET

15.09.15

Almtuna IS hockeyskola blir gratis tack vare Markona

Uppsala 2015-09-15

Markona AB har träffat ett avtal om samarbete med Almtuna IS vilket innebär att alla barn mellan 4 och 7 år erbjuds att kostnadsfritt delta i Almtunas Hockeyskola.

Almtuna IS har under flera år arrangerat hockeyskola för de yngre. Det har tidigare kostat pengar att delta i skolan. Markona och Almtuna IS gör nu ett samarbete kring hockeyskolan. Detta innebär att det blir kostnadsfritt att delta. Detta ger alla barn mellan 4 och 7 år möjlighet att prova på att spela ishockey, även dem som inte har de ekonomiska förutsättningarna att delta.

Första helgen i oktober är det säsongspremiär för Almtuna IS Hockey- och Nybörjarskridskoskola i Gränby Ishall. Almtuna IS anordnar under oktober-mars hockeyskola och en skridskoskola för flickor och pojkar födda 2008–2011. I hockey- och nybörjarskridskoskolan får barnen under lekfulla former lära sig att åka skridskor, hantera klubba och puck, grundläggande spelregler och att vara en bra lagkamrat.

Att satsa på hockeyskolan går hand i hand med hur Markona vill synas och arbeta. Socialt ansvar är viktigt för oss och vi vill satsa på barn och ungdomar. Därför ser vi detta som ett ypperligt tillfälle att kunna hjälpa till. Hockey är en relativt dyr sport, vilket gör den oåtkomlig för många. Vi tycker att alla barn ska få chansen att prova på ishockey.” säger Maria Andersson, VD för Markona, om samarbetet.

”Vi är såklart väldigt glada och stolta över den satsning som Markona gör för de allra yngsta. Vi tror att med detta så får även de barnen som idag inte spelar chansen att testa hockey och kanske nå sina drömmar.” kommenterar Almtuna IS klubbchef Andreas Klingberg.

För ytterligare information kontakta:

Maria Andersson, VD Markona AB
Tel 0709-123030
maria.andersson@markona.se

Andreas Klingberg, klubbchef Almtuna IS
Tel 0708-550703
andreas.klingberg@almtuna.com

Om Markona
Markona kan presentera sig som ett av Sveriges större anläggningsföretag. Företaget grundades 1994 och de senaste årens offensiva marknadsbearbetning har medfört en stark tillväxt. Tjänster vi erbjuder är asfaltering, markentreprenad, snöröjning, sandupptagning, kabelgrävning, grönyteskötsel, rivning, sortering/krossning och transporter. Vi ser oss som en stark samarbetspartner på marknaden och vår vision är att vara den mest efterfrågade Mark & Anläggaren i Mälardalen.

Om Almtuna IS
Almtuna IS bildades 1932. Från början omfattade föreningen bl a fotboll, bandy och pingis. Ishockeyn togs upp på programmet först 1947. Idag är Almtuna IS en renodlad hockeyförening. Almtuna IS är den mest framgångsrika hockeyföreningen genom tiderna inom Upplands ishockeydistrikt. Utav 59 DM-titlar har Almtuna IS erövrat titeln 28 gånger Almtuna IS spelade i Allsvenskan 1989/90, 1991/92 och 2001/02 och sedan 03/04 tills nu.